SKRIVNOSTI EVA SARDIN
Sodeluj v kvizu in osvoji lepo nagrado!
Skrivnosti EVA sardin Foto: RA
Ste že kdaj slišali stavek "v dieto vključite več rib"? V ribah se res skriva veliko zdravju prijaznih snovi, katerih točno pa bomo ugotavljali v nagradnem kvizu Skrivnosti Eva sardin! Od ponedeljka, 18. 9. do petka, 22. 9., bomo vsak dan nekomu postavili vprašanje o jadranskih sardinah EVA, pravilne odgovore pa bomo seveda tudi lepo nagradili.
V kviz se lahko od sobote, 16. 9. do petka, 22. 9., prijavite z SMS sporočilom, z vsebino EVA, na 051 70 80 90, mi pa bomo od ponedeljka do petka vsak dan nekoga izžrebali in ga poklicali v kviz. Od ponedeljka do četrtka bomo izžrebance, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanje, nagradili s slastnim paketom izdelkov EVA, v petek, 22. 9., pa bomo nekomu s pravilnim odgovorom podarili glavno nagrado: darilne bone Spar v vrednosti 200 € in paket izdelkov EVA.
Sardine Eva: velika vrnitev majhnih rib
Sveže sardine iz Jadranskega morja, ki so jim dodali čisto malo olja in še manj soli, so odlična izbira za hiter obrok, ko se vam ravno ne da kuhati ali preprosto nimate časa. Če mislite, da se s sardinami Eva ne da kuhati, se pa na srečo motite!
Ene sardine, morje receptov
Ta majhna in priljubljena riba je odlična v številnih receptih. Iz sardin lahko naredite pogačo, solato, quiche (kiš), tart ali namaz. Lahko jih gratinirate ali kombinirate z rezanci ali kakšnimi drugimi testeninami, dodate paradižnik in kapljico ali dve oljčnega olja za mediteransko vzdušje.
Največja prednost sardin Eva pa je ta, da prihajajo iz Jadranskega morja.
Če ste za solato, so sardine Eva prava poslastica, ko jih pomešate z zelenjavo. Prihajajo nenapovedani gostje? Kar naj in če so pri roki sardine, stvar rešijo bruskete, pa tudi omenjeni namaz se pripravi lažje in hitreje, kot se zdi. Receptov je ogromno, zato vsekakor poiščite navdih na spletni strani Eva.
Iz Jadranskega morja na tvojo mizo
Morda je majhna, a sardina s seboj prinaša pravo bogastvo. Polna je omega 3 maščobnih kislin, bogata z vitaminoma D in B12, prav tako s kalcijem. Kako polna beljakovin je, pa ve vsak, ki po njej poseže po dobro opravljenem treningu.
Največja prednost sardin Eva pa je ta, da prihajajo iz Jadranskega morja. Ribiči jih lovijo v delih Jadrana, kjer so najboljši pogoji za rast te ribe. To je tam, kjer je temperatura 9 °C in slanost 38,3 promila.
Iz ribiških mrež gredo takoj v tovarno Mirna v Rovinju, kjer jih skrbno očistijo in spravijo v pločevinke. Dodajo jim malo soli in olja. Ne vsebuje umetnih konzervansov, saj je sardina Eva najboljša takšna, kot je – sveže ujeta in obdelana, pripravljena za uživanje. Ne glede na to, ali jo nestrpno jeste iz pločevinke z malo domačega kruha ali pa z njo pripravite katero od okusnih jedi.