TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

7:45

HAPPY DAY

KLEMEN BUNDERLA FT. 3CELOS

7:37

NIJE HTJELA

KEMAL MONTENO & OLIVER DRAGOJEVIC

7:34

ZVIJEZDA DOMACE ESTRADE

KOKTELSI

7:28

TI

MINEA

7:25

LE REZERVA

CALYPSO IN URBAN VIDMAR

7:16

MILENA

NOVI FOSILI & SREBRNA KRILA

22. 03. 2024 12:57 | Promocijsko sporočilo

ECE recept: Špargljeva pita z rikoto in šunko

Slastna jed, ki ne sme manjkati na velikonočni mizi!

Pripravite slastno velikonočne špargljevo pito Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen

Bliža se velika noč, praznik veselja in upanja. Iz kuhinje bo kmalu zadišalo po velikonočnih dobrotah. Družina in bližnji se bodo zbrali za bogato obloženo mizo in uživali ob domači hrani.

Presenetite svojo družino in na mizo postavite še slastno špargljevo pito z rikoto in šunko po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.

Priprava: 5 minut

Pečenje: 20 minut

Čas skupaj: 25 minut

Sestavine

Za 6 kosov

KREMNI NADEV

300 g rikote

2 žlici oljčnega olja

1 strok česna

1 čajna žlička nastrgane limonine lupinice

½ čajne žličke soli

¼ žličke mletega popra

1 žlica pinjol

ŠPARGLJEVA PITA

280 g listnatega testa

350 g špargljev

1 žlička oljčnega olja

100 g kuhane šunke v rezinah

2 žlici pinjol, za posip

10 g parmezana

Postopek

PRIPRAVA

Pečico segrejemo na 210°C ventilatorsko. Manjši pekač (velikosti 25 cm x 30 cm) obložimo s papirjem za peko.

KREMA

V skledo damo rikoto, oljčno olje, česen, nastrgano limonino lupinico, sol, poper in pinjole. S paličnim mešalnikom spasiramo v gladko zmes.

LISTNATO TESTO

Listnato testo odvijemo oziroma razvaljamo na velikost 30 cm x 35 cm. Robove zavihamo navznoter, da dobimo pravokotnik v velikosti pekača, in z vilico tesno stisnemo robove skupaj. Testo položimo na pripravljen pekač. Z vilico enakomerno napikamo testo, da se testo v sredini ne bo napihnilo. Kremo enakomerno razporedimo čez listnato testo. Šparglje enakomerno v lepem vzorcu razporedimo čez kremo. Pokapljamo z oljem.

PEČENJE

Špargljevo pito postavimo v predhodno segreto pečico na srednjo rešetko. Pečemo v ogreti pečici pri 210°C (ventilatorsko) z gretjem zgoraj in spodaj.

POSTREŽEMO

Dodamo kuhano šunko in posujemo s pinjolami in nastrganim parmezanom. Razrežemo na šest kosov in postrežemo.

Dober tek!

Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatovbele tehnike in vrtnih žarov.