ECE recept: Brancin na žaru z zeliščno omako
Tudi vi že težko pričakujete oddih na morju? Prikličite si spomine in občutke kar doma! Z ECE receptom bo z vašega žara omamno zadišalo po morju.
Brancin na žaru Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen
Specite brancina na žaru z zeliščno omako po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen, in si privoščite zdrav, hitro pripravljen okusen obrok.
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut
Čas skupaj: 30 minut
Zahtevnost: 3/5
Sestavine
Za 4 osebe
BRANCIN
4 (400 g) očiščeni brancini 4 rezine limone 8 vejic komarčka (oziroma zelenja koromača)
ZELIŠČNA OMAKA
80 ml oljčnega olja 1 žlica sesekljanega peteršilja 1 žlica sesekljanega komarčka (oziroma zelenja koromača) 1 žlica sesekljane bazilike 3 stroki česna sok ½ limone
Postopek
SEGREJEMO ŽAR
Segrejemo ali zakurimo žar do 250°C. To preverimo tako, da postavimo roko 10 cm nad rešetko. Ko roke ne moremo dlje kot 2 sekundi držati 10 cm nad rešetko, je žar pripravljen. Rešetko žara očistimo, ko je segreta in vroča. Rahlo premažemo z oljčnim oljem.
BRANCIN
Brancine s kuhinjsko brisačko dobro osušimo. Notranjost napolnimo z rezino limone in komarčkom ter rahlo solimo. Na vroč ogenj postavimo brancine in jih pečemo 4-5 minut na vsaki strani oziroma do lepe zapečenosti in sočnosti.
ZELIŠČNA OMAKA
Pripravimo zeliščno omako. V skodelici premešamo oljčno olje, sesekljan peteršilj, sesekljan komarček, sesekljano baziliko, sesekljan česen, ščep soli in sok polovice limone. Zeliščno omako enakomerno razporedimo čez brancina in postrežemo z izbrano prilogo.
Dober tek!
Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.