TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

22:43

DECKO, AJDE OLADI

NESA LEPTIR I POSLEDNJA IGRA LEPTIRA

22:38

ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE

MONTY PYTHON

22:32

YOU SEXY THING

HOT CHOCOLATE

22:27

NEW YORK NEW YORK

FRANK SINATRA & TONY BENNETT

22:21

SI SE JEZNA NAME

BAZAR

22:16

STO SAM JA, STO SI TI

DANIJELA MARTINOVIC

22:12

S TABO

LUKA BASI & NASTJA

22:08

NOCI U DALMACIJI

KLAPA BONACA

22:05

MENI SI SUDJENA

ZDRAVKO SKENDER

22:02

SVOJU ZVIZDU SLIDIN

KLAPA KUMPANJI

25. 04. 2024 11:09 | Promocijsko sporočilo

Modno-kulinarično druženje ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane

Na včerajšnjem modno-kulinaričnem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana, ki so ga Lidl Slovenija in partnerji organizirali ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane, so mladi modni oblikovalci predstavili kolekcijo trajnostnih kuharskih predpasnikov Zbudi svojo hranozavest, šepetalec hrani in ambasador blagovne znamke Lidla Slovenija Sašo Šketa pa je navdušil s pripravo jedi iz ostankov hrane. Dogodka so se udeležili številni znani obrazi, med njimi pevka Gaja Prestor, televizijska voditeljica in igralka Melani Mekicar, komičarka in radijska voditeljica Tanja Kocman ter mnogi drugi.

Hranozavest Foto: Lidl

Tudi kuharski predpasniki so lahko modni dodatek

Mladi slovenski modni oblikovalci Jurij Fidel, Katja Kuhar, Anita Miklavčičin Uroš Topić so oblikovali devet trajnostnih kuharskih predpasnikov iz kolekcije Zbudi svojo hranozavest, navdih zanje pa so črpali iz raziskovanja odnosa do odpadne hrane in razmisleka o hranozavestnem načinu življenja. Nova beseda – hranozavest –, ko jo je Lidl Slovenija skoval ob letošnjem slovenskem dnevu brez zavržene hrane, poudarja pomen ozaveščenega odnosa do hrane za manj zavržkov in uravnotežen življenjski slog.

Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov.jpg
Kolekcija trajnostnih modnih predpasnikov
MP produkcija

V podporo ozaveščevalni kampanji Zbudi svojo hranozavest, ki je zaživela na plakatnih mestih partnerja projekta TAM-TAM, so si predpasnike nadeli tudi ambasadorji blagovne znamke Lidla Slovenija nutricionist Jernej Ogrin, kulinarični bloger Sašo Šketa, ustvarjalka vsebin Klara A. Žagar ter kulinarični bloger in avtor kuharske knjige Jernej Zver.

Sašo Šketa navdušil s kreativno pripravo hrane v živo

Poleg kolekcije modnih predpasnikov je bil zvezda večera tudi kulinarični vplivnež Sašo Šketa, ki je s kreativno pripravo hrane pokazal, kako iz ostankov hrane ustvarimo okusne jedi. Dogajanje je spretno povezovala priljubljena televizijska voditeljica Manja Stevič. Gostje so svoje brbončice lahko razvajali z jedmi, pripravljenimi iz ostankov hrane, za kar je poskrbela Mini tovarna, ki ob podpori Lidla Slovenija razvija različne možnosti pouporabe presežne hrane tam, kjer se lahko pojavi – denimo v trgovinah, pri kmetih in manjših pridelovalcih. Za plesne ritme sta poskrbela DJ JAMirko in Murat.

Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna .jpg
Jedi iz ostankov hrane, Mini tovarna
MP produkcija

Srečali smo številne znane Slovence

Poleg ambasadorjev Lidlove blagovne znamke nutricionista Jerneja Ogrinainkulinaričnega blogerja in avtorja kuharske knjige Jerneja Zvera smo na dogodku srečali še pevko Gajo Prestor, televizijsko voditeljico in igralko Melani Mekicar, radijsko voditeljico in komičarko Tanjo Kocman, vplivnice Vaneso Rola, ustvarjalko vsebin Prehrana za dva in mnoge druge.

Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka.jpg
Jernej Orgrin, nutricionist in kulinarični bloger in Katja Kuhar, modna oblikovalka
MP produkcija

______________________________________________________________

Partnerji projekta Slovenski dan brez zavržene hrane – Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, skupnost Etri z Mini tovarno ter podjetjem Tam Tam – so problematiko odpadne hrane postavili v ospredje na nacionalni ravni in bili lani uspešni s pobudo, da Vlada Republike Slovenije 24. april razglasi za slovenski dan brez zavržene hrane. S tem je bilo ustvarjeno nacionalno gibanje za manj odpadne hrane, s katerim smo naredili korak bližje našemu skupnemu cilju: Slovenija brez zavržene hrane.