TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

18:14

KISE JESENJE

PRLJAVO KAZALISTE

18:10

ZA DOBRA STARA VREMENA

NOVI FOSILI

18:06

VSE ZA NJO

MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

18:03

TKO ZNA KAD

IXES

17:59

TREBAM TE NOCAS

GAZDE

17:57

SUGAR SUGAR

ARCHIES

16. 05. 2024 09:28 | Promocijsko sporočilo

ECE recept: Piščančji burger s feto in špinačo

Doma pripravljen burger? Zakaj pa ne? Združite zdrave sestavine v hitro pripravljeno kosilo ali večerjo, ko ste na tesnem s časom ali ko želite navdušiti na piknikih ali na praznovanjih.

Okusen piščančji burger s feto in špinačo Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen

Pripravite piščančji burger s feto in špinačo po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen. Piščančje meso je odličen vir vitamina B in mineralov, kot je magnezij. Špinača je bogata z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti, in s karotenoidi, ki imajo antioksidativni učinek. Sir feta, ki je znan predvsem iz grške kulinarike, je dober za zdravje kosti ter oči, las, kože in jeter ter delovanje imunskega sistema.

Priprava:15 minut

Pečenje: 12 minut

Čas skupaj: 27 minut

Sestavine

za 4 osebe

POLPETI

70 g sveže špinače

450 g mletega piščančjega mesa

180 g sira feta

1/2 žličke soli

1/4 žličke popra

1/2 žličke origana

1/4 žličke česna v prahu

30 g krušnih drobtin

BURGER

1 žlica oljčnega olja, za popekanje

4 brioš bombetke

2 žlici grškega jogurta

2 žlici majoneze

4 listi solate

2 paradižnika, narezana na rezine

Postopek

PRIPRAVA POLPETOV

Špinačo grobo sesekljamo in jo damo v skledo. Dodamo mleto piščančje meso, sir feta, sol, poper, origano, česen v prahu in drobtine. Z rokami pregnetemo v enotno zmes. Z večjo žlico za sladoled zajamemo nekaj zmesi in oblikujemo v polpet. Vse štiri oblikovane polpete postavimo na krožnik in postavimo na stran.

SPEČEMO POLPETE

Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj in dodamo olje. Ko se olje segreje, dodamo piščančje polpete. Te pečemo na vsaki strani 6 minut oziroma do zlate zapečenosti. Prestavimo na krožnik.

PIŠČANČJI BURGER

Brioš bombetke prerežemo in prerezano stran postavimo v ponev, kjer smo pekli polpete. Na hitro popečemo, da dobimo zlato zapečenost. V skodelici premešamo grški jogurt in majonezo. Spodnji del bombetke postavimo na krožnik. Dodamo žlico mešanice jogurta in majoneze. Na omako postavimo solatni list. Na list pa damo piščančji polpet. Sledi nekaj rezin svežega paradižnika in zgornji del bombetke. Postrežemo.

Dober tek!

Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatovbele tehnike in vrtnih žarov.