TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

8:52

VIDI SE IZ AVIONA

DOMENICA

8:44

KAD MORE PRICA

KLAPA SOL FT. MARKO PECOTIC PECO

8:37

MOJ ROMAN

TANJA ZAGAR

8:34

DA ME POJUBIS

GORAN KARAN

8:27

FESTA

DAVOR RADOLFI & RITMO LOCO

8:23

LUTALICA

LJUBAVNICI

18. 06. 2024 14:25 | Promocijsko sporočilo

ECE recept: Čokoladni sladoled z arašidovim maslom

Si tudi vi vročih poletnih dni ne znate predstavljati brez sladoleda in v njem najbolj uživate, če je pripravljen doma?

Posladkajte se s slastnim čokoladnim sladoledom z arašidovim maslom Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen

Pripravite odličen domač čokoladni sladoled z arašidovim maslom po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.

Priprava: 15 minut

Zamrzovanje: 4 ure

Čas skupaj: 4 ure 15 minut

Sestavine

za 1 liter

450 ml sladke smetane

250 g kondenziranega mleka

30 g kakava v prahu

1/4 žličke soli

80 g kremnega arašidovega masla

40 g praženih arašidov

2 žlici stopljenega arašidovega masla za postrežbo

20 g arašidov za postrežbo

20 g čokoladnih koščkov za postrežbo

Postopek

PRIPRAVA SLADOLEDA

V večjo skledo damo sladko smetano, kondenzirano mleko, kakav v prahu in sol. Z električnim mešalnikom premešamo v enotno zmes. Poljubno uporabimo kuhinjski robot. Dodamo kremno arašidovo maslo in arašide ter na hitro premešamo, da se sestavine povežejo.

ZAMRZNEMO SLADOLED

Pekač z volumnom en liter obložimo s papirjem za peko. Vanj damo zmes za čokoladni sladoled in jo z lopatko enakomerno razporedimo. Po vrhu razporedimo stopljeno arašidovo maslo in posujemo z arašidi ter čokoladnimi koščki. Postavimo v zamrzovalnik za 4 ure ali čez noč.

POSTREŽEMO

Kepico sladoleda damo v kornet ali postrežemo v kozarčkih. Hranimo v zamrzovalniku do 3 tedne. Dober tek!

Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.