ECE recept: Čokoladni sladoled z arašidovim maslom
Si tudi vi vročih poletnih dni ne znate predstavljati brez sladoleda in v njem najbolj uživate, če je pripravljen doma?
Posladkajte se s slastnim čokoladnim sladoledom z arašidovim maslom Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen
Pripravite odličen domač čokoladni sladoled z arašidovim maslom po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.
Priprava: 15 minut
Zamrzovanje: 4 ure
Čas skupaj: 4 ure 15 minut
Sestavine
za 1 liter
450 ml sladke smetane
250 g kondenziranega mleka
30 g kakava v prahu
1/4 žličke soli
80 g kremnega arašidovega masla
40 g praženih arašidov
2 žlici stopljenega arašidovega masla za postrežbo
20 g arašidov za postrežbo
20 g čokoladnih koščkov za postrežbo
Postopek
PRIPRAVA SLADOLEDA
V večjo skledo damo sladko smetano, kondenzirano mleko, kakav v prahu in sol. Z električnim mešalnikom premešamo v enotno zmes. Poljubno uporabimo kuhinjski robot. Dodamo kremno arašidovo maslo in arašide ter na hitro premešamo, da se sestavine povežejo.
ZAMRZNEMO SLADOLED
Pekač z volumnom en liter obložimo s papirjem za peko. Vanj damo zmes za čokoladni sladoled in jo z lopatko enakomerno razporedimo. Po vrhu razporedimo stopljeno arašidovo maslo in posujemo z arašidi ter čokoladnimi koščki. Postavimo v zamrzovalnik za 4 ure ali čez noč.
POSTREŽEMO
Kepico sladoleda damo v kornet ali postrežemo v kozarčkih. Hranimo v zamrzovalniku do 3 tedne. Dober tek!
Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.