ECE recept: Njoki s kozicami in grahom
Bi v tej vročini tudi vi radi čim manj časa preživeli v kuhinji, a se ne bi radi odpovedali zdravemu in okusnemu obroku? Kuhajte z nami in v zgolj dvajsetih minutah boste pripravili odlično jed, ki bo zadovoljila vse družinske člane.
Slastna in hitro pripravljena jed za vroče poletne dni Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen
Pripravite njoke s kozicami in grahom po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.
Priprava: 5 minut
Kuhanje: 15 minut
Čas skupaj: 20 minut
Zahtevnost: enostavno
Sestavine
za 4 osebe
500 g krompirjevih njokov
2 žlici oljčnega olja
2 stroka česna
250 g kozic
200 g zamrznjenega graha
½ bučke
3 listki mete
150 ml sladke smetane
Poper, sol
1 žlička nastrgane limonine lupinice
1 žlička sveže iztisnjenega limoninega soka
Postopek
NJOKI
Najprej skuhamo njoke po navodilih z embalaže. Vodo nalijemo v kozico, jo solimo in počakamo, da zavre, nato skuhamo njoke, jih odcedimo in prihranimo 150 ml vode od kuhanja.
PRIPRAVIMO OMAKO
Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in česen narezan na tanke rezine. Pražimo minuto, da lepo zadiši. Dodamo kozice in pražimo še 2 minuti. Sledijo krompirjevi njoki, ki jih na hitro prepražimo. Za svežino dodamo še grah in vse pražimo 3-4 minute. Bučko nastrgamo na majhne, tanke rezine in vmešamo v jed. Pražimo še 2 minuti.
NJOKI S KOZICAMI IN GRAHOM
K njokom dodamo metine listke, sladko smetano, 100 ml prihranjene vode od kuhanja njokov (ostalo po potrebi) ter začinimo s ščepom popra in soli. Premešamo in kuhamo še 2-3 minute. Za piko na i dodamo še limonino lupinico in limonin sok. Kuhamo 1-2 minuti, nato razdelimo med štiri krožnike in postrežemo.
Dober tek!
Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.